ProductenVerantwoordBestellenContactLinks

Verantwoord hout

Al onze producten worden vervaardigd van ecologisch verantwoord gekapt hout. In samenspraak met een medewerker van staatsbosbeheer worden door ons bomen uitgezocht die qua vorm en kwaliteit voldoen aan de door ons gestelde eisen.

Het door ons gebruikte verse hout is geheel afkomstig uit Nederland en wordt o.s. gekapt in percelen die prive eigendom zijn van boeren, gemeentelijke parken en prive tuinen. De bomen die gekapt worden zijn hoofdzakelijk uitheemse boomsoorten zoals o.a. De Amerikaanse eik, Douglas spar, Amerikaanse vogelkers etc.

Daarnaast maken we ook gebruik van bomen die bijvoorbeeld als gevolg van windbreuk of gezien de lokatie een gevaar vormen. Door het kappen van exoten krijgen inheemse soorten meer ruimte en kunnen ze zich goed ontwikkelen.

Doordat wij bomen gebruiken uit bossen die zich dicht in de buurt van onze werkplaats bevinden belasten we ook het millieu zo min mogelijk doordat het hout niet over grote afstanden vervoerd hoeft te worden.Naast het gebruik van vers gekapt hout maken we voor veel van onze producten ook gebruik van gerecyled hout. Dit is ook weer een manier om ons millieu zo min mogelijk te belasten.

Op deze manier krijgen bomen die gekapt moeten worden en normaal als brandhout bestemd zijn, een mooi, natuurlijk en artistiek karakter en kunnen mens en dier hiervan nog jarenlang genieten

 

 

Treeworld.nl all rights reserved.

 

Boomkrabpalen 
Specials 
Opdracht werk 
Actie!!! 
Voorbeelden